Inici | Noticies | Reportatges | Entrevistas | Fotos | Videos | Resultats | Classificacions | Site Map |

25 de febr. 2009

Un equip amb àngel

ANIVERSARI · El CE Vendrell celebra les noces d'or de la secció d'hoquei acollint la Copa del Príncep i aspirant-hi ASCENDENT · Els hereus de Prats i Trullols es fixen l'objectiu de l'OK Lliga per al 2011
Pere Bosch

Justet, sí, però han arribat. No podien faltar a la cita.otser ha estat l'àngel Tobies -símbol de la ciutat present a l'escut del club- qui els ha donat un cop de mà. 50 anys després, el Vendrell vol reaparèixer en el mapa de l'hoquei català. Acaba de pujar a Primera Divisió, després de 13 anys absent de les categories estatals. Demà i diumenge acollirà la tercera Copa del Príncep. Podria ser el primer títol oficial, just quan celebra el mig segle de vida.

La febrada hoqueística que es va escampar per Catalunya arran del Mundial de Barcelona 51 també va arribar al Baix Penedès. Els primers partits es van jugar al Centre Catequístic. L'equip vestia de groc i blanc, els colors del Vaticà, i els jugadors s'embenaven els canells amb pàgines arrencades de la revista Coyote. Entre els pioners hi ha Benet Jané, actual alcalde de la ciutat.

D'aquell grup en destacava Cisco Prats, més tard campió de Lliga entrenant el Noia i subcampió d'Europa amb el Vilanova. El 1958 va afiliar l'equip com a secció del Club d'Esports Vendrell, fundat el 1913 i que avui en dia encara compta amb set seccions i prop de 700 socis. El 13 de setembre es va inaugurar la primera pista, al bell mig del Velòdrom, ja amb els colors vermell i negre.

Ben aviat, el 1962, l'equip dels Prats, Socias i Trayner va arribar a la màxima categoria, la Primera Divisió. El 1964, amb el quart lloc final, es va aconseguir la millor classificació de la història. El 1969, el CE Vendrell va formar part de la primera temporada de la Divisó d'Honor, on va estar fins al 1975. En aquells anys, havien vestit els seus colors jugadors de renom com Emili Bladrís, Joan Edo i fins i tot un joveníssim Carles Trullols. La popularitat de l'equip va fer decidir el club a construir un pavelló cobert. Es va inaugurar el 1973, i ha superat dues inundacions i la ventada del cap de setmana passat, però només ha vist quatre de les vuit temporades de l'equip a la màxima categoria.

Buscant la novena

Després del descens a la A-2 el 1995, el club va baixar a Primera Catalana pels impediments monetaris. Des de llavors, el Vendrell havia desaparegut de les categories estatals, lluny del seu estatus històric. Això sí, ha seguit formant jugadors de nivell: Julivert i Baldrís (Vilanova), Cañellas (Alcoi), Jordi Ferrer (Tenerife) i Lluís Ferrer (Barça) són els cinc representants de l'hoquei vendrellenc a l'OK Lliga. A l'equip de casa, per contra, no hi ha cap jugador sortit de l'hoquei base.

"Menys figures, però més equip". Així explica Víctor Romagosa, president de la secció d'hoquei, els principis que van guiar la reconstrucció de la temporada passada, quan es va confiar la banqueta a Xavi Mestre. El tècnic, de només 32 anys, ha aportat una filosofia de joc molt marcada pel portuguès José Querido, de qui va ser segon entrenador en el Vilanova campió de la CERS. La defensa és de les millors de la categoria.

Aquesta temporada s'ha passat del duel comarcal contra el Calafell al derbi del Penedès davant el Vilafranca, i l'objectiu és reeditar els partits contra el Vilanova, rival històric del Vendrell. "L'any que ve hem d'estar en la part alta de la classificació, i el següent pensar en l'ascens", explica Mestre. "És l'objectiu que tenim allà dalt".

Reportatge del diari Avui

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada