Inici | Noticies | Reportatges | Entrevistas | Fotos | Videos | Resultats | Classificacions | Site Map |

24 de febr. 2009

La segona penitència

PAPERS · Luis Gil, sancionat per agredir un àrbitre, no pot jugar fora de l'OK Lliga per una fricció burocràtica entre la FEP i la Internacional ATURAT · L'enfrontament soterrat entre els dos organismes allarga el procés
Pere Bosch

Al mal temps, bona cara. "En el fons, no estic tan malament. La salut és el primer". Així s'anima Luis Gil mentre continua immers en una lluita de despatxos que li ha ocasionat "un segon càstig. El primer me'l mereixo, però aquest no". Tres mesos després que el sancionessin per dos anys per agredir l'àrbitre Carles Bifet en el Vic-Noia, el porter no troba sortides per poder jugar, ni tan sols a l'estranger. Mentre espera una solució, Gil, de 23 anys, viu a Sant Sadurní amb la seva parella, i dedica els dies a "anar al gimnàs, estar amb la família i mirar molts partits d'hoquei".

"Abans de res, que quedi clar: estic penedit del que vaig fer". Luis Gil no vol donar lloc a segones interpretacions, "però em segueixo sentint jugador". És per això que busca opcions a l'estranger. S'hi van interessar el Lodi italià i el Candelária portuguès -Gil no podia jugar competicions europees perquè ja ho havia fet amb el Noia-. L'equip de les Açores, sotscampió de la CERS fa 2 anys, va aconseguir la cessió, però Gil només va estar-hi un mes. "A partir de la tercera setmana em vaig preocupar". El Candelária, tot i les garanties prèvies del Comitè Internacional d'Hoquei (CIRH), no obtenia el trànsfer, i Gil va tornar a casa.

"No demanem que aixequin la sanció", aclareix el director esportiu del Noia, Santi Carda, "només que el deixin jugar a Portugal". I en dóna diversos antecedents. L'últim, el de l'argentí de l'Alcoi Marcelo López, fitxat l'abril passat quan estava sancionat a Itàlia per insultar un àrbitre. El CIRH va donant allargs: primer va demanar un termini de dos dies, després va demanar l'aprovació de la Federació Espanyola (FEP) i, quan la va obtenir, va ajornar la resolució fins a la pròxima assemblea. La trobada es farà al mes de juliol, amb la temporada acabada. Xavier Moyano, gerent de la FEP, ho considera "una barbaritat".

Silenci administratiu

Moyano assegura que "estem amb el Luis, volem que jugui". Seguint el seu consell, el Noia va demanar per carta al president del CIRH, l'alemany Harro Strucksberg, que s'accelerés la decisió. El comitè central es va reunir la setmana passada a Roma, però ni tan sols se sap si el tema va entrar en l'ordre del dia. Ningú contesta els telèfons de les oficines al petit poble alemany de Heroldstatt. "Deuen estar de vacances", es murmura a l'hoquei estatal. Ningú no oblida que Strucksberg va tenir com a rival a les eleccions de l'octubre el català Josep Giralt, i que la FEP és crítica amb la seva gestió.

Un altre element juga contra el porter: la gravació de televisió de l'agressió. "S'ha fet massa rebombori", lamenta el tècnic del Noia, Ferran López, "i l'actitud de l'àrbitre no va ajudar a suavitzar la situació". Bifet va denunciar Gil, condemnat en un judici ràpid a pagar 360 euros. El Noia sospita que la polèmica fa que ara ningú assumeixi la responsabilitat de donar l'OK al jugador.

Malgrat tot, "l'esperança de Portugal", com la defineix Gil, "encara hi és". Carda ho veu "complicat" per a aquest any. El següent, Gil podrà jugar tornejos europeus, i veu més opcions de recalar en un club gran. La preferència és Portugal. Mentrestant, s'entrena amb el Noia. El club li fa costat perquè, com diu Carda, "comptem amb ell per al futur".

Reportatge del diari Avui

1 comentaris:

Johnnynho ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Publica un comentari a l'entrada