Inici | Noticies | Reportatges | Entrevistas | Fotos | Videos | Resultats | Classificacions | Site Map |

20 de febr. 2009

Lluita paral·lela de planters

Fora de Catalunya es veu la final four de Barcelona, amb Barça, Vic, Reus i Liceo, com l'exemple del domini de l'hoquei patins espanyol. Al nostre país es té clar que el domini és de l'hoquei català. I en aquest domini brillen amb llum pròpia tres planters d'autèntic luxe: el de l'Osona, en el qual Vic ha rellevat Sant Hipòlit en el lideratge; el de la Selva, basat en l'àrea que formen Tordera (localitat del Maresme però geogràficament i sociològicament associable a la Selva), Blanes, Lloret i Maçanet, i el de Sant Sadurní d'Anoia, lògicament centrat en la població de l'Alt Penedès i, sobretot en hoquei base, en Torrelavit.

Zones d'hoquei

Tots tres estaran ben presents demà i diumenge al Palau Blaugrana, encara que dels tres clubs catalans només el Roncato CP Vic hi estigui relacionat geogràficament. I és que el cas resulta curiós: el club representant de l'escola osonenca és el Barça, amb Miquel Masoliver, Mia Ordeig, Sergi Panadero (tots tres nascuts a Vic) i Lluís Teixidó (les Masies de Voltregà); el de l'escola de Sant Sadurní és el Reus, amb Xavier Caldú, Marc Gual, Pedro Gil (tots tres nascuts a Sant Sadurní) i Jordi Molet (nascut a Molins de Rei, es va acabar de formar al Noia), i el de l'escola selvatana és el Vic, amb Jordi Carbó (Lloret), Romà Bancells (Maçanet), Jordi Adroher (nascut a Reus, però format a Maçanet) i Marc Torra (Tordera).

"La clau és que és en aquestes zones on més es treballa la base, on hi ha més hoquei i on més clubs trobes que sobresurten als campionats de Catalunya", explica Jordi Camps, que a banda de ser el seleccionador nacional ha dirigit el Tordera, el Voltregà i el Reus. "A Barcelona, per exemple -destaca Camps-, no es treballa prou la base i per tant costa més que surti gent. A l'haver d'anar a comprar fora, sempre n'hi ha un que perd jugadors, i només si tens una base forta vas subsistint. Quan duia el Voltregà ja ho sabia que cada any me'n venien a buscar un o dos".

El Barça i el Reus serien els grans compradors històrics, i els últims anys se'ls ha hagut d'afegir el Vic. Sobretot arran de la renovació de Josep Catxo Ordeig a la selecció espanyola, amb l'entrada de joves promeses d'Osona, d'on és ell, com ara Masoliver, Panadero i Teixidó. El salt a l'elit els va obrir les portes del Barça, i el Vic ha hagut de buscar, en aquest cas a la Selva.

Amb tot, Camps considera l'agrupació en tres clubs "una casualitat". "El Barça sol tenir controlats els millors i quan esclaten els agafa, siguin d'on siguin, mentre que el Reus sol fitxar gent més feta", afegeix. Sigui o no un fet conjuntural, la qüestió és que al Palau hi haurà una lluita soterrada entre els millors planters catalans.

Reportatge del diari Avui

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada