Inici | Noticies | Reportatges | Entrevistas | Fotos | Videos | Resultats | Classificacions | Site Map |

25 de febr. 2009

Un amic de visita

HISTÒRIC · David Cáceres torna a Les Comes per primer cop després de jugar 13 temporades a les files de l'Igualada, tot un rècord al club de l'Anoia RECORD · "El que queda no són els títols, sinó els amics"
Pere Bosch

Dimecres va dinar amb Marc Navarro. I dijous es va reunir amb els Carda, López, Folguera i Gabaldón en un dels sopars que els exjugadors del mític dream team de l'Igualada organitzen regularment. Els llaços establerts

durant 13 temporades no es trenquen així com així. El 28 d'abril David Cáceres va jugar un dels partits més tristos de la seva vida. La derrota per 4-5 a la pròrroga contra el Barça eliminava l'Igualada dels play-off per al títol de l'OK Lliga. Assegut a la banqueta, el capità va veure com estancava el seu cicle arlequinat. "Vaig passar-ho malament, perquè no vaig poder acomiadar-me com volia", reconeix. Només Albert Folguera ha jugat tants anys a Les Comes. Avui (19.30 h), Cáceres hi torna per primera vegada.

"Pensava que acabaria la meva carrera allà, però no va poder ser", lamenta. I això que el número 88 tenia l'opció de continuar. Va renunciar-hi perquè no entrava del tot en els plans del tècnic Joan Carles, i els horaris d'entrenament eren poc compatibles amb la seva feina en un negoci d'interiorisme a Barcelona. "Estic content perquè vaig marxar bé, i espero una bona rebuda". Santi Carda, excompany seu i ara director tècnic del Noia, no va dubtar a reclutar-lo. "El David s'estima molt aquest esport. Té una gran tècnica, però jo valoro molt la persona", raona Carda. "Darrere d'un títol hi ha moltes coses, i jo vull que tinguem un vestidor unit".

El canvi d'aires s'ha fet notar sobretot en l'exigència defensiva més alta que Ferran López planteja al davanter barceloní. "Ha fet un gran esforç d'assimilació", valora l'entrenador de l'equip de Sant Sadurní, que és un any més jove que Cáceres. "A més, és molt intel·ligent tàcticament, té molts recursos tècnics i ens ajuda a crear joc i estructurar l'equip".

Dos anys i prou

De moment, el jugador més veterà de la plantilla penedesenca ha estat titular en 12 dels 13 partits oficials disputats fins ara, i ha marcat tres gols. "Jugo més del que em pensava -admet el davanter- i aquesta confiança m'ajuda molt a adaptar-me".

López espera que el retorn a Les Comes faci sortir Cáceres "triplement motivat" aquest vespre. De moment, el jugador es limita a reconèixer que patirà nervis en el moment de saltar a la pista. Fa anys que no se sent així. Als 34 ja n'ha viscut de tots colors des que va començar a jugar al Col·legi Santa Isabel de Sarrià. Després va passar pel juvenil i el júnior del Barça, abans de fitxar pel Vic i estar-s'hi una temporada, i aterrar després a Igualada. Pel camí ha guanyat una Lliga i tres Copes d'Europa amb la samarreta arlequinada, i ha viscut emocions com el Mundial B guanyat amb Catalunya el 2004 a Macau, en la final del qual va marcar dos gols.

Cáceres ha firmat per dues temporades amb el Noia i té coll avall que després es retirarà. Hauran estat 16 temporades a la màxima categoria de l'hoquei patins estatal. Per al futur, pensa en la banqueta. López creu que "a la llarga, el David pot ser un bon entrenador. És molt atent a les explicacions, molt receptiu". Cáceres va fer el curs a distància l'estiu passat i podria obtenir el carnet a principis del 2009.

Reportatge del diari Avui

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada