Inici | Noticies | Reportatges | Entrevistas | Fotos | Videos | Resultats | Classificacions | Site Map |

6 de maig 2009

Èxtasi roig-i-negre pels carrers de Reus

LA SETENA · El Reus Deportiu d'hoquei celebra amb la seva afició la setena Copa d'Europa, la primera en 37 anys ARA LA LLIGA · La plantilla promet la consecució del títol de Lliga, un 'play-off' que comença aquest divendres contra el Barça
Oriol Margalef

Joan Sabater, l'actual president del Reus Deportiu, va ser l'últim capità roig-i-negre que va aixecar una Copa d'Europa. Des d'aquell remot 1972, l'entregada afició reusenca no ha deixat de somiar en la gesta que havia de tornar a situar l'hoquei de Reus al capdamunt d'Europa. I aquella èpica, aquell desig frustrat de tantes generacions, unit a la perseverança d'una grada que no s'ha rendit mai, finalment va tenir la seva recompensa diumenge a Itàlia. La setena copa d'Europa va viatjar en autocar des de Bassano, i ahir va ser rebuda en èxtasi col·lectiu per centenars de reusencs.

A Reus l'hoquei és patrimoni. Ho saben bé les aficions rivals. La ciutat viu amb passió aquest esport, i ahir l'orgull roig-i-negre va tornar a desbordar-se al voltant de l'equip; ja no a la grada, sinó als carrers. Sense temps per descansar després d'un viatge demolidor, que va durar disset hores, els herois de Bassano van recarregar adrenalina tan bon punt van arribar a Reus. La rebuda va ser el punt culminant d'una festa que va començar diumenge, i que arriba en plena celebració del centenari del club (1909-2009).

Després d'oferir la copa a la Misericòrdia, patrona de la ciutat, la plantilla va ser rebuda per més d'un miler d'aficionats roig-i-negres al Mercadal. Des del balcó de l'Ajuntament, que presideix la plaça, els jugadors, eufòrics, van prometre la consecució de més títols. Tots, des del Negro Páez fins al capi Jordi Garcia, passant per l'entrenador talismà, Carlos Figueroa, van prometre tornar aviat per oferir el títol de Lliga a l'afició. De fet, divendres comença el play-off davant del Barça. L'etern rival -per qui, com no podia ser d'altra manera, ahir va tenir record l'afició reusenca- va deixar l'any passat el Reus a la cuneta, i els roig-i-negres esperen capgirar aquest any la situació. Si se'n surten, no serà la primera vegada que derroten els blaugranes aquesta temporada. A l'inici de curs ja van alçar el títol del Mundial de Clubs, precisament, després de guanyar el Barça. "Ha estat un any molt dur, però la Copa d'Europa revaloritza moltíssim el club", va explicar Figueroa, que veu possibilitats d'alçar el títol si l'equip, molt experimentat, segueix treballant com fins ara.

L'èxit és dolç, però tothom el disfruta més si és durador. La directiva que encapçala Joan Sabater ha fet números de cara a la temporada vinent. L'equip, que té un pressupost de 600.000 euros i milers de socis, té com a patrocinador principal Alnimar Reus, una empresa immobiliària que pateix en carn pròpia la crisi econòmica. La conclusió és que caldrà assegurar fórmules de finançament alternatives per mantenir el nivell de competitivitat de la plantilla, mitjans nous per seguir guanyant títols.

De fet, ja fa setmanes que circulen rumors de baixes de jugadors per a la pròxima temporada. Com Matías Platero, a qui l'afició reclamava ahir que es quedés.

"Les circumstàncies no ens són favorables en aquest moment. Però jo espero que ara tothom ens doni suport. No podem deixar perdre aquest equip", va dir el president Joan Sabater. Al club s'espera que el triomf europeu serveixi d'aparador per atreure nous espònsors. Des d'alguns sectors s'esperen també més ajudes de l'Ajuntament, una institució a qui es demana més implicació en l'hoquei.


Noticia del diari "AVUI"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada